Са отварања сезоне 2015.

Са отварања сезоне 2015.

Спонзори, донатори, пријатељи

уторак, 29. мај 2012.

ОСР Осаоница на такмичењу кувања рибље чорбе "Лаповачки котлић 2012."

Екипа ОСР Осаоница учествовала је на такмичењу кувања рибље чорбе "Лаповачки котлић 2012."
Дана 26.05.2012. године одржана је манифестација "Лаповачки котлић 2012." у организацији ООСР "Морава" из Лапова где је учествовало учествовало 36 екипа из разних градова и места Србије, Нови Сад, Крагујевац, Костолац, Јагодина, Велика Плана, Свилајанац, Деспотовац, Багрдан, Баточина, Тропоње и Лапово.
Манифестација је била подржана од стране Генералног спонзора CALSBERG Србија, Стандард логистик Београд, Општине Лапово, Фото видео студио Марс Лапово, ТВ Центар Свилајнац, ЈКСП Лапово и других спонзора.
  • Треће место освојила је екипа МОРАВСКИ ВУКОВИ Лапово, капитен Никола Рајчић
  • Друго место освојила је екипа РЕСАВЦИ ТРОПОЊЕ
  • Прво место освојила је екипа ЗНАМО ШТО СМО ДОШЛИ Лапово, капитен Љубиша Рајчић
    Додатне информације на Фејсбук профилу ООСР Морава из Лапова. Албум са фотографијама са Лаповачког котлића је на линку.
Погледајте и фотографије из албума ООСР "Морава" из Лапова
Из недељника "Нови пут" о Лаповачком котлићу 2011.
На ово такмичење пријавило се 29 екипа решених да покажу и докажу да кувају најбољу рибљу чорбу. Али поред котлића у којима се кувала, крчкала и пушила рибља чорба, треба рећи и да је атмосфера била одлична.
Уз музику, причу, роштиљ и пријатељско задиркивање сви су са нестрпљењем очекивали да жири проба и оцени све рибље чорбе.
И тако поред Велике Мораве, уз котлић и лепо време подељене су најпре захвалнице и дипломе за све учеснике, а затим су проглашене и најбоље три екипе. Прво место је заузела екипа „Моравци” из Лапова, а њен капитен Миодраг Митровић био је видно узбуђен: 
– Дошли смо да се такмичимо и ево победили. Одлучиле су нијансе, а наша рибља чорба је била по укусу данашњих судија. Драго ми је што смо тријумфовали у овако јакој конкуренцији, уз констатацију да посећујемо овакве манифестације широм Србије.
Друго место заузела је екипа звучног и ироничног назива „Сркни па цркни 2”, а треће место екипа „Сркни па цркни 1”. Напомињемо да сви који су проба њихове рибље чорбе нису имали никаквих здравстених проблема.
Да жири није имао лак задатак сведоче и речи председника жирија, а уједно и председника Општинске организације спортских риболоваца „Морава – Лапово”, Дејана Ракића: 
– Изузетно сам задовољан како је све прошло, а нарочито што из године у годину расте број ученика на „Лаповском котлићу”. Ова манифестација ће прерасти у традицију, а красиће је као и увек до сада изузетно дружење, фер такмичење и велика љубав према Великој Морави.
Једном од најстаријих учесника и великом заљубљенику у Велику Мораву, Радиши Петровићу уручена је уметничка слика са жељом да се још дуго и успешно такмичи на „Лаповском котлићу”.
На крају смо питали Сашу Спасића, члана екипе „Фигура” из Лапова, шта је то што је неопходно да би рибља чорба заиста била гурмански специјалитет:
– Потребно је неколико врста рибе, поврће, вино и зачини, без запршке и зејтина. Рибља чорба се кува око сат и по времена и то је за оног ко воли тиме да се бави истинско уживање. Мислим да је ово данашње такмичење изнад свих очекивања.
Лепо време је било савезник кулинара и риболоваца који су на својој омиљеној реци уживали и такмичили се, истичући да је дружење важније од свега и изражавајући уверење да ће „Лаповачки котлић” трајати још дуги низ година.
Љ. Вујић

Нема коментара:

Постави коментар